PROTIP: to do list ulkomaille muuttoon

Kaamoksen keskellä saattaa useammankin päässä alkaa herätä ajatuksia ulkomaille muutosta. Tässä muutamia vinkkejä käytännön järjestelyihin!

1. Ole aktiivinen

Mikäli olet kiinnostunut ulkomaille muutosta – ala toimia. Aktivoituminen asian suhteen ei vielä tarkoita päätöstä muutosta, mutta voit alkaa tutkimaan erilaisia mahdollisuuksia: opiskelu/työskentely/hyväntekeväisyystyö? Mielenkiintoista tekemistä maailmalta löytyy varmasti! Hae rohkeasti itseäsi kiinnostaviin projekteihin. Tämä ei vielä sitouta mihinkään. Voit makustella asiaa vielä saatuasi haluamasi paikan. Päätöstä harvemmin tarvitsee tehdä heti.

2. Käytäntö

Kun päätös on tehty, käytännön asiat hoituvat varmasti. Asunto ulkomailta, työn löytäminen, mitä tehdä vanhalle asunnolle, tarvittavat dokumentit jne. Kaikki nämä asiat järjestyvät, kun halua on tarpeeksi :). Yritä kuitenkin hoitaa mahdollisimman paljon asioita jo ennen muuttoa. Asiat ovat usein helpompi tehdä omassa kotimaassa. Lisäksi ulkomaille muuttaminen tuntuu turvallisemmalta, kun asioita on hoidettu etukäteen.

3. Ole kärsivällinen

Kaikki ei varmastikkaan tule olemaan 100% sitä, mitä olit suunnitellut. Asunto ei ole sitä mitä kuvissa näytti, haasteet uuden asuinmaan byrokratiassa, kielimuuri, netti – ja puhelinliittymän hankkiminen, NIE- numerot ja muut dokumentit, lista on loputon. Tässä tilanteessa auttaa vain pitkä pinna ja huumorintaju. Seikkailu – mood päälle, näistä syntyy aina hauskimmat tarinat jälkeenpäin! Älä luovuta.

4. Muutto

Käytännössä muutto on aina hoitunut itselläni lentokoneella käsimatkatavaran+ruumalaukun voimin. 😂 Toki reissuni ovat olleet alle vuoden mittaisia, ja olen jättänyt kaikki isoimmat tavarat omaan kotiini. Suosittelen tätä muuttotapaa kaikille – on ihanan vapauttava tunne, kun kaikki tarvittava on kahdessa matkalaukussa.

5. Pyydä apua

Lähtökohtaisesti ihmiset haluavat auttaa toisiaan. Onko joku tuttusi ollut samassa tilanteessa? Voisiko joku lähipiiristäsi auttaa käytännön järjestelyissä? Tietävätkö kaverisi, että sinua jännittää ja tarvitset tsemppiä? Apua on yleensä saatavilla, kun sitä vaan rohkenee pyytää.

6. Älä stressaa

Tai stressaa vaan. Itsekin stressaan aina ennen lähtöä. On luonnollista jännittää uutta tilannetta. Etenkin, kun ei täysin tiedä, mitä edessä on. Itselläni jännitys aiheuttaa usein paniikinomaisen tunteen, joka saa haluamaan jäädä kotiin. Näissä tilanteissa on hyvä muistaa usein kuulemani lause: takaisin kotiin pääsee aina ❤+TIP Uskalla yrittää

Ruoho ei aina ole vihreämpää aidan toisella puolella. Jos muutto ei tunnukkaan oikealta ratkaisulta, voi aina vaihtaa suuntaa – tulla kotiin tai lähteä muualle. Suomalainen sanonta ”tulla maitojunalla kotiin” on mielestäni lannistava. Mikäli et yritä, voit jäädä vain arvailemaan, millaista se olisi ollut.

++ TIP Kaikkien ei tarvitse yrittää
Kaikkia ei kiinnosta asua ulkomailla, ja se on enemmän kuin ok. Kuulen välillä ihmisten miettivän, että jäävät jostain paitsi, kun eivät ole asuneet ulkomailla. ”Ulkomailla asuminen avartaa niin paljon, kaikkien pitäisi kokea se”. Totta, ulkomailla asuminen avartaa omaa maailmankuvaa. Mutta niin avartaa moni muukin asia, mistä itselläni ei ole kokemusta. Kaikkea ei voi tehdä samaan aikaan, ja siksi onkin tärkeää tehdä tällä hetkellä juuri sitä, mikä itsestä tuntuu parhaalle.

7 Comments Lisää omasi

 1. Äiti sanoo:

  Hienoa Milla!❤️ Aion seurata matkaasi täältä 😍. Tsemppiä sulle ja mulle 🤗

  Tykkää

  1. Hahah kiitti äiti ❤️ Tsemppiä meille!😂

   Tykkää

 2. Jussi sanoo:

  Hyviä neuvoja annoit. Vanha sanonta ” matkailu avartaa ” pitää kyllä paikkansa. Mukava seurata matkanne vaiheita. Turvallista matkaa.

  Tykkää

  1. Jee kiitos Jussi! ❤️

   Tykkää

 3. Rea sanoo:

  Wauu!! Teksti oli innostava ja tällainen kotinynnykin rupesi jo nykimään kohti ulkomaita 🙂 Kirjoitus loi myös uskoa siihen, että kokemattomampikin voi heittää repun selkää ja lähteä. Heippa vaan ja menoksi!

  Tykkää

  1. Hahah ihana Rea ❤️❤️ Hyvä innostuit!!😉

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s