BUSSILLA PRAHAAN

Usein kuulee kehuja Euroopan julkisen liikenteen toimivuudesta. Ja onhan se ihan uskomattoman siistiä, että voidaan matkustaa etelään asti lentämättä tai ajamatta itse! Etelään asti en ole vielä maateitä päässyt, mutta esimerkiksi Praha-Helsinki väli on tullut matkustettua bussilla. Miten siis toteuttaa matka Helsingistä Prahaan bussilla? Tässä se tulee!

MITÄ?

Kun muutettiin kesällä 2018 Prahaan päätettiin, että käydään kesän aikana Auschwitzissä. Kesä olikin sen verran rankka, ettei Auschwitziin lähtö onnistunut. Siirrettiin vierailua kesän päättymiseen ja keksittiin tulla sitten samalla kertaa koko matka bussilla. Oltiin muutenkin suhattu koko vuosi Eurooppaa bussilla ristiin rastiin ja ne reissut oli kaikki vähintäänkin ikimuistoisia.

Praha – Lähdetiin matkaan Prahasta 6.8.

Krakova:
Bussiyhtiö: Flixbus
Kesto: 7h 25 min
Hinta: 19,90e
Majoitus: Vietettiin Krakovassa kaksi yötä The Little Havana Party Hostellissa. Saatiin tämä suositus meidän asikkailta ja tätä hostellia voin suositella mikäli ajatuksena on juhlia, eikä päivittäiset bileet haittaa.

Varsova:
Bussiyhtiö: Flixbus
Kesto: 4h 55min
Hinta: 4,90e
Majoitus: Oltiin Varsovassa kolme yötä Airbnb asunnossa

Vilna:
Bussiyhtiö: Lux Express
Kesto: 8h 55 min
Hinta: 17,10e
Majoitus: Yövyttiin Vilnassa kaksi yötä hostellissa.

Riika:
Bussiyhtiö: Lux Express
Kesto: 4h 10 min
Hinta: 12,60e
Majoitus: Riikassa vietettiin kolme yötä hostellissa.

Tallinna:
Bussiyhtiö: Ecolines
Kesto: 4,5 h
Hinta: 18,20 e
Majoitus: Tallinnssa käytiin vain syömässä ja otettiin laiva Suomeen. Näin Helsingissä asuvana Tallinnaan jääminen ei pitkän matkan jälkeen enää tuntunut houkuttelevalta.

Helsinki – Saavuttiin Helsinkiin 17.8.

MITEN?

Vaihtoehtoja löytyy monia. Myös junaliikenne on Euroopassa kattava, joten kulkupelejä löytyy jokaiseen makuun. Bussien ja junien lisäksi Euroopan alueella kulkee hyvin kimppakyytejä tarjoava Blaablaa car, johon kannattaa myös tutustua!

HINTA?

Harmittaa sanoa, mutta bussi tulee luultavasti lentoa kalliimmaksi pitkällä matkalla. Hinnasta tulee melko kallis, kun lasketaan yhteen yöpymiset ym. reissussa kulutettu raha. Hintaan voi kuitenkin vaikuttaa mm. ostamalla liput ajoissa, joustamalla majoituksessa, syömällä vähemmän ravintoloissa ja matkustamalla epäsuosituilla vuoroilla. Näissä kannataa kuitenkin miettiä missä kohtaa säästää, jottei matkustamisesta tule epämiellyttävää 😂.

KESTO?

Aikaa kuluu huomattavasti pidempään kuin lentäessä. Bussit pysähtelevät, reitit kierätävät ja bussin vaihdoksiin kuluu myös aikaa. Tähän Praha – Helsinki matkaan kului 11 päivää. Toki vietimme useassa kohteessa muutaman päivän matkan varrella.

MIKSI?

Matka oli varmasti yksi mieleenpainuvimmista! Tätä kokemusta ei voi edes verrata Praha – Helsinki lentoon. Bussit kulkevat reittejä, joiden varrelle mahtuu pieniä kyliä, kauniita metsämaisemia, rantoja ym. joita ei olisi tullut luultavasti muuten ikinä nähtyä. Lisäksi bussimatkailu tuo peintä jännitystä reissuun – sattuman mahdollisuus suurenee, kun matkassa on monta muuttujaa.

MINNE?

Kuten sanottu – Euroopassa bussimatkustajan mahdollisuudet ovat melko rajattomat. Etelä-Euroopasta pääsee lautalla Afrikkaan, joten matkaa voi jatkaa vaikka sinne asti! Annan kuitenkin lämpimät suosittelut Itä-Euroopan maille. Maat ovat pieniä, joten bussimatkailu sujuu helposti. Lisäksi Itä-Euroopasta löytyy uskomattoman hienoja ja halpoja kohteita. Pääkaupungit ovat melko pieniä ja muutaman yön visiitti riittää hyvin pintaraapaisuun – miksei siis kävisi useampaa kerralla?

Jos Itä-Eurooppa kiinnostaa, niin kannattaa tustua maiden historioihin matkan varrella! Oli mielenkiintoista kuulla eri puolet samoista tarinoista.

MILLOIN?

Bussimatkailu Euroopassa on omasta mielestäni miellyttävintä kevätaikaan. Keväällä sesongit eivät ole vielä alkaneet, joten bussit eivät ole kovin täysiä, eikä turistejakaan ole niin paljoa kuin kesällä. Sää Keski-Euroopassa alkaa olla keväällä jo mukavan lämmin. Busseja saattaa joutua odottamaan melko kauan ja bussien vaihdot ym. pakottavat viettämään väistämättä aikaa ulkotiloissa. Talvella matkustaminen saattaa siis olla sään takia melko epämiellyttävää. Toisaalta kesällä tavaroiden kuljettaminen helteessä saattaa tuoda lisähaasteita matkustamiseen, eikä ilmastointi kaikissa busseissa onnistu pitämään lämpötilaa sisälläkään miellyttävänä.

2 Comments Lisää omasi

  1. Äiti sanoo:

    Huh! Näitä on kiva lukea näin jälkikäteen missä olet oikein ollutkaan ja miten selviytynyt millon mistäkin 😅. Nyt alan todellakin odotella keskiviikkoa 😉tämä alkaa ollakin mielenkiintoista🤔.Kiitos tästä blogista! 🤗

    Tykkää

    1. Hahah ihana äiti ❤ oot mun blogin ykkösfani! Pitää vaan muistaa aina et sä oot täällä lukemassa😂

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s