MITEN PÄÄDYIN ULKOMAILLE?

Terkut Singaporesta! Saavuttiin tänne eilen ja tarkoituksena olisi pyöriä Singaporessa & Balilla kuukauden verran. Tästä reissusta tulee tänne varmasti myöheemmin paljon juttua, mutta tässä postauksessa kuitenkin kerron miten mä päädyin lähtemään ulkomaille!


1.HOLLANTI

Opiskelin AMK:ssa ja halusin saada mun enkusta smuutimpaa työelämää varten. En ollut muuten kiinnostunut asumaan ulkomailla ja halusinkin saada hoidettua vaihdon alta pois syyslukukautena, koska se olisi kevättä lyhyempi. Hirveän säädön jälkeen päädyinkin lähtemään Nean kanssa yhdessä kevätlukukaudeksi Hollantiin ja onneksi lähdettiin! Matkustettiin sen vuoden aikana 17 maahan. Ja olihan se ihan super hauskaa aikaa!

2. PRAHA

Vaihtoaika Hollannissa läheni loppuaan ja päätin hakea vielä kesäksi töitä Euroopasta. Sainkin Espanjasta au pair pestin, mutta kun Neakin innostui kesästä Euroopassa, peruin paikan ja alettiin yhdessä etsimään töitä Euroopasta. Meillä ei ollut juurikaan väliä minnepäin mentäisiin. Saimme molemmat töitä samalta pub crawlilta Prahasta, joten lähdimme suoraan Hollannista Prahaan. Kertoessani kavereille ja perheelle, että lasten vahtiminen vaihtuukin pub crawlin vetämiseen, kaikki huokasi helpotuksesta: ”ei se au pair homma olis oikein toiminut sulle”.

3. ESPANJA

Pub Crawl kesän jälkeen oltiin syksy Suomessa ja lähdettii takaisin Prahaan työskentelemään uudenvuoden sesongiksi. Olin syksyllä katsellut harjoittelupaikkoja, mutta mikään ei kuitenkaan tuntunut hyvältä. Prahassa yhden baari-illan jälkeen selasin puhelinta ja löysin ilmoituksen harjoittelupaikasta Barcelonassa. Lähetin hakemuksen yöllä puolivitsillä. Seuraavien päivien aikana hoitui Skype – haastattelu ja lennot Espanjaan. Kävin Suomessa vaihtamassa kesävaatteet päälle ja vamos, kohti Espanjaa!

4. PORTUGALI

Ensin oli tarkoitus olla Barcelonassa harjoittelun ajan eli 3 kk. Sitten Espanjaan jääminen alkoi houkutella ja jälleenvuokrasin asuntoni Suomesta. Suunnitelmani oli olla Espanjassa syyskuuhun, mutta kun kaikki asiat tuntuivat menevän solmuun ja takkuilevan Barceloonaan jäämisen suhteen, päätin lähteä hetkeksi maasta. Tähän päälle vielä pienimuotoiset sydänsurut, niin päätös oli helppo. Etsin pakopaikkaa läheltä Espanjaa, sillä olin ajatellut tulevani sinne vielä takaisin. Portugalilainen surffipaikka näytti ensimmäisenä vihreää valoa, joten otin liput sinne. Lähtöä edeltäneeseen iltaan asti olin suunnitellut palaavani Espanjaan ja ottavani mukaan Portugaliin vain osan tavaroistani. Päädyin kuitenkin viimeisenä yönä lisäämään loputkin tavarat lennolle, enkä enää palannut Barcelonaan.

10 Comments Lisää omasi

 1. Elppis sanoo:

  Hienolta näyttää!!💃🏻❤️

  Tykkää

  1. Kiitti❤️

   Tykkää

   1. Fanttu sanoo:

    Ihan super kiva lukea näitä kokemuksia! ❤

    Tykkää

   2. Ihan super kiva että luet!❤️❤️ oot rakas!

    Tykkää

 2. Äiti sanoo:

  Turvallisesti perillä hienoa! Au pair hommat ehkä joo ei sun juttus vaik aivan varmasti olisit senkin pestin hoitanut 👌. Nauttikaa matkastanne ja pitäkää toisistanne huolta ❤️

  Tykkää

  1. Hahahah hyvä seivaus!😂 kiitos, ollu kyllä super hauskaa jo nyt ❤️

   Tykkää

 3. Jussi sanoo:

  Puoli Eurooppaa kerkisit kiertää ja nyt sitten Aasia vuorossa. On mukava seurata matkanne vaiheita.Viettäkää rento loma.

  Tykkää

  1. Jep täällä onkin vähän enemmän lääniä kierrettävänä!😂 kiitos, varmasti vietetään❤️

   Tykkää

 4. Karoliina sanoo:

  Voitko kertoo lisää?😍 millaista työtä teit noissa maissa? Millaista oli se pub crawl työ? Oliko kallista asua noissa maissa? Millaista palkkaa? Millaista elämää työn ohessa? Esim jäikö paljon vapaa-aikaa?

  Tykkää

  1. Oon kirjoittanut pub crawlilla työskentelystä postauksen: https://millamatkalla.com/2020/01/29/pub-crawl-guiding-pros-cons/ sekä Espanjassa asumisesta: https://millamatkalla.com/2020/03/04/example-post/ 🙂 Oon aikeissa kirjoittaa myös Hollannissa ja Portugalissa asumisesta, mutta tämä olisi myös hyvä aihe vertailla näitä maita keskenään ja kerätä ns. faktatietoja yhteen! Hankalaa vastata yhdessä kommentissa näin laajaan aiheeseen! 😀

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s