1 VIERAS: Kim – lätkää ja reissaamista

Ensimmäisenä vierailijana on Kim Miettinen, jonka kanssa tavattiin keväällä 2018 Kroatiassa bilehostellissa. Molempien Kroatian reissuista riittäisi varmaan juttua vähintään yhden postauksen verran 😂 Mutta Kimin stoori itsessään on musta super mielenkiintonen, joten aloitetaan sillä! Katsotaan jos jossain vaiheessa paneudutaan enemmän näihin Kroatian matkoihin.

KUKA OLET?

Olen 25 – vuotias reissaaja. Vietin nuoruuteni pk – seudulla ja 18 – vuotiaana muutin vuodeksi Jenkkeihin pelaamaan jääkiekkoa. Sen jälkeen olen pelannut monissa maissa ja tällä hetkellä asun Belgian Leuvenin kaupungissa.

MITEN PÄÄDYIT LÄHTEMÄÄN ULKOMAILLE?

Muutin Jenkkeihin lukion ensimmäisen vuoden jälkeen. Kun olin nuori, halusin aina asua uusissa maissa ja tilaisuuden tultua päädyin pelaamaan Bostonin alueelle. Se kausi oli ensimmäinen ulkomailla ja silloin päätin, että haluan jatkaa pelaamista ulkomailla. Asuminen ulkomailla ei oikeastaan ollut unelma, mutta tiesin aina, että en halua asua pelkästään Suomessa ja jääkiekko oli luonteva reitti uusiin kokemuksiin. Sitä ennen tehtiin kavereiden kanssa ensimmäinen ”pidempi”kuukauden reissu Thaimaahan ja silloin tiesin, että haluan reissata ympäri maailmaa jatkossa.

MIKÄ ON OLLUT PARASTA ULKOMAILLA ASUMISESSA?

Parasta on tutustuminen uusiin maihin ja kulttuureihin pintaa syvemmältä. Asun lähes joka kausi uudessa maassa ja kauden aikana ehtii tutustua paikalliseen elämään aika hyvin. Kauden jälkeen on hyvin aikaa ottaa reppu selkään ja kiertää maailmaa reppureissaten.

MIKÄ ON OLLUT HAASTAVINTA?

Aluksi haastavinta oli olla kauan aikaa erossa perheestä. Nykyään tilanne on jo niin normi, että siihen on tottunut jo hyvin. Elän aikalailla päivä kerrallaan ja on haastavaa suunnitella mitään isompaa pidemmälle.

MITEN MUUT IHMISET SUHTAUTUU?

Läheiset kannustaa ja tukee aina oli tilanne mikä tahansa. Tottakai aina jotkut ihmiset kertoo miten pitäisi asettua aloilleen, mutta ne jotka tuntevat minut tietävät, että nautin elämästä.

ONKO JOSKUS KADUTTANUT?

Olen tyytyväinen tähän elämäntapaan. Jos alkaisi kaduttaa, tekisin jotain muuta.

MILLAISTA USKOISIT ELÄMÄSI OLEVAN, JOS OLISIT JÄÄNYT SUOMEEN?

Varmaankin opiskelut takana ja jossain myyntityössä, omistusasunto jne.

MITÄ HALUAT TULEVAISUUDELTA?

Haluan jatkaa maailmalla reissaamista ja tällä hetkellä jääkiekko on siihen täydellinen työpaikka. Jatkan varmasti jossain ulkomailla pelaamista vielä ainakin muutaman vuoden. Suomeen asettuminen on kaukainen ajatus – maailmalla on liikaa paikkoja nähtävänä ja liian vähän aikaa.

+TIP

MIKÄ ON SUN PARAS MATKAVINKKI?

Yksin reissaaminen ilman mitään suunnitelmia on sellainen asia, mikä kaikkien pitäisi kokea! Reissusta tulee ihan erilainen ilman mitään suunnitelmia ja tutustuu moniin uusiin ihmisiin. Viime kesänä lähdin yksin reissuun ja päädyin Paihin Thaimaahan. Siellä tutustuin kahteen Brittiin ja yhteen Belgialaiseen jätkään. Reissattiin yhdessä kuukausi ympäri Pohjois-Thaimaata ja Laosia. Päädyin pelaamaan täksi kaudeksi 20 min päähän tämän Belgialaisen asunnosta, ja lädit tulivat käymään toissa viikolla täällä, joten kesästä jäi taas käteen huikeita ystäviä.


Iso kiitos Kimille vastauksista ❤️ Kimiä voi seurata instagramissa nimellä @ffisu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s