PUB CRAWL GUIDING – pros & cons

Avataan ihan aluksi ammattinimikettä pub crawl guide. Pub crawl, bar hopping – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Miltei kaikista Euroopan isoista kaupungeista löytyy yritys tai vähintään hostelli, joka järjestää näitä kierroksia. Kierros alkaa usein open barilla, jossa juodaan tunti. Tästä lähdetään kiertämään muutamia baareja, usein jokaisessa baarissa tarjoillaan shotti. Kierros päättyy tavallisesti klubille. Sosiaalinen ja hauska tapa lähteä ulos ja tavata uusia ihmisiä reissussa! Pub crawl guidet ovat nimensä mukaan ne tyypit, jotka ohjaavat tätä toimintaa.

Työskennellesäni pub crawlilla muistan asiakkaiden jakautuneen kahteen leiriin. Oli ”wow, sulla on maailman siistein työ ikinä!!!!” – tyypit ja sitten oli ”miten ihmeessä pystyt tekemään tälläistä työtä?” – jengi.

Millaista elämä sitten on pub crawl guidena? Plussat ja miinukset!

PLUSSAT:

Ilmaisen viinan bileet

Joka. Ilta. Jokaisena työpäivänä iltaan sisältyy rajaton määrä alkoholia. Eikä sitä varmasti montaa iltaa selvinpäin jaksaisikaan. Työsuhdeviinojen lisäksi asiakkaat haluavat usein tarjota vielä lisää iloilientä. Minkäs teet – kuuluu työnkuvaan.

Tapaat uusia ihmisiä eri maista

Asiakkaat ovat pääsääntöisesti nuoria eri puolilta maailmaa. Jokaisena iltana tutustui mielettömiin tyyppeihin!

Rento työilmapiiri

Kukaan ei juurikaan valita ja kaikilla on yleensä hyvä nousuhumala fiilis. Kaikilla tätä työtä tekevillä on yleensä melko rento suhtautuminen elämään, eikä kukaan kysele mitä haluat tehdä tulevaisuudessa. Usein työntekijät ovat itsekin muualta, eikä kellään ole perhettä tms. samassa paikassa, joten työporukasta tulee tiivis pikku perhe ❤

MIINUKSET:

Ilmaisen viinan bileet

Joka. Ilta. Tätä ei varmana tarvitse enempää selittää. Kuukausi tätä työtä on jo melko rankka koettelemus niin kropalle kun mielellekkin 😂.

Illat toistavat itseään

Jep, valitettavan äkkiä sama kaava alkaa kyllästyttämään. Samat baarit, samat juomat, sama kaava. Tutustut uusiin ihmisiin ja huomaat keskustelun menevän joka kerta samalla tavalla: mistä olet kotoisin, mitä teet täällä, minne olet seuraavaksi menossa…

Humalaisten ihmisten ohjaaminen

”Sidewalk please!!!!”

200 humalaisen ihmisen siirtäminen paikasta toiseen ei ole aina kovin helppoa tai hauskaa. Lisäksi täytyy itse kokoajan pallotella sen välillä, että on itsekin juhlatuulella, mutta samalla töissä. Kun baarin vaihdos koittaa, joudut aina olemaan se nihkeä tyyppi bileissä, joka käskee lähtemään baariin juuri kun meno on parhaimmillaan.

Työajat

Yöpainotteinen duuni kuulostaa helpolle – jäähän koko päivä aikaa tehdä muita asioita. Totuus on kuitenkin se, että edellinen ilta verottaa aina koko seuraavan päivän, aina töiden alkuun asti.


Tän kaiken jälkeen jäädään kyllä reippaasti plussan puolelle! Ihan mieletön kokemus, jonka muistelu saa aina hyvälle mielelle. Tämä työ ei kuitenkaan kaikille sovi. Joillain taas saattaa työ viedä mukanaan. Pub crawlaus on taitolaji!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s