Koronavirus matkustajan näkökulmasta

Tämän viikon matkapostauksen aihe vaihtui lennosta, kun sain tiedotteen Finnairilta, jossa kerrottiin lentojen peruutuksista. Mun molemmat huhtikuun matkat on tarkoitus lentää sinisin siivin, joten viesti pisti vähän ajattelemaan, miten pandemia vaikuttaa matkustajan näkökulmasta.

Ensinnäkin lentojen peruminen vaikeuttaa matkustamista huomattavasti. Lentojen hinnat ovat alentuneet koronaviruksen leviämisen myötä, mutta siitä ei ole paljoa iloa, jos lennot perutaan kokonaan.

Toisekseen tietyt kohteet ovat tällä hetkellä täysin no go-listalla. Wuhaniin tuskin monikaan on tällä hetkellä matkaamassa, mutta muitakin kohteita kannattaa miettiä myös viruksen kannalta. Vaikka esimerkiksi Italian kohdalla lukee ulkoministeriön matkustustiedotteessa vain ”vältä tarpeetonta matkustusta” on meidän kaikkien edun mukaista, ettei näihin kohteisiin nyt turhanpäiten lähdetä.

Turvatoimet, kuten karanteenit, ovat myös yleistyneet. Tämä on toki hyvä asia, mutta matkustaessa kahden viikon karanteenin nassahtaminen omalle kohdalle mietityttää.

Itse viruksen saaminen on pienin omista huolistani. Uskon perusterveenä ihmisenä selviäväni viruksesta ilman suurempia ongelmia. Toisaalta pelottaa, että hyvästä hygieniatason ylläpidosta huolimatta itse saa viruksen ja edesauttaa sen leviämistä.

Kukaan ei tiedä mihin tilanne johtaa. Matkustelu vaatii suunnittelua, eikä tässä tilanteessa voida nähdä kovin pitkälle. Saako kesälomalle varatun matkan kohteeseen enää lähteä? Vai onko koko pandemia saatu jo kuriin kesään mennessä?

POSITIIVISTA:

Kaikella on tarkoituksensa. Ihminen taitaa olla liian mukavuudenhaluinen ja itsekäs elämään ilmastoystävällisesti maailmassa, jossa epäekologinen vaihtoehto on melkein poikkeuksetta halvempi ja parempi. Omatkin lentopäästöni ovat sitä luokkaa, ettei niitä vain roskien lajittelulla tai kompensaatiomaksuilla kuitata. Viime aikoina painetta on yritetty lisätä päättäjille ja yrityksille, mutta sekään ei ole saanut ilmastonmuutosta pysähtymään. Ehkä tässä maailmantilanteessa Kiinan päästöjen pieneneminen, lentoliikenteen hidastuminen ja kulutuksen väheneminen voi olla se keino, jolla meidän maapallo saa ainakin vähän aikaa vetää happea. Eletään jännittäviä aikoja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s